Artikelen

05 december 2023

Checklist Zorgverzekering

Hoe kies je de beste zorgverzekering voor 2024? Gebruik onze checklist en ga het nieuwe jaar ook financieel gezond van start!
09 november 2023

Aan de slag met je pensioentekort!

Heb je aantoonbaar een pensioentekort? Dan kan het fiscaal voordelig zijn om een bedrag in een (bancaire) lijfrente te storten. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan.
09 november 2023

Nieuwe regels voor lening van de BV

Veel ondernemers lenen flinke bedragen van hun eigen BV. Dat was de Belastingdienst een doorn in het oog. Daarom is de regeling ‘excessief lenen’ ingevoerd. Hoe werkt die regeling en wat moet je doen als je meer dan €700.000 hebt geleend? 
09 november 2023

Tips & trucs voor IB-ondernemers/zzp’ers

Ondernemers en zzp’ers die door de fiscus als IB-ondernemer zijn aangemerkt, kunnen profiteren van aantrekkelijke belastingvoordelen. Ben je zo’n ondernemer? Maak dan maximaal gebruik van deze eindejaartips en -trucs!
09 november 2023

DOE-HET-ZELF: Rekenen met geld

Veel financiële zaken kun je prima zelf regelen, zonder adviseur en tegen lage kosten. Elk nummer geeft Kapé Breukelaar je praktische financiële Doe-Het-Zelf tips.
06 november 2023

Eindejaarstips voor iedereen

Het duurt nog maar een paar weken tot we in het volgende jaar zitten. Wat moet je allemaal doen en laten vóór het einde van het jaar? Er valt veel geld mee te besparen. En te verdienen.
11 oktober 2023

Meer aftrek voor lijfrente

Dankzij de nieuwe pensioenwet gaan de regels voor de lijfrenteaftrek ook flink op de schop. Jeroen Wolfsen legt de nieuwe voorwaarden uit en vertelt wanneer het aantrekkelijk is om van de ruimere mogelijkheden gebruik te maken.