Sparen & beleggen

Overeenkomsten van geldlening bij de BV

Directeur-grootaandeelhouders (dga’s) lenen vaak geld van hun eigen BV. Dat moet onder dezelfde voorwaarden als wanneer de leenovereenkomst met een onafhankelijke derde zou zijn gesloten. BV’s hebben verschillende manieren om geld te lenen.

Stamdocument

In veel huishoudens regelt één persoon de financiële zaken. Maar wat als u iets zou overkomen, wie moet het dan regelen? En waar zou uw partner moeten beginnen? Ons stamdocument helpt u om dit goed vast te leggen.

Huis & hypotheek

Download

Overeenkomst vooruitbetaling rente

Valt u dit jaar in een hoger belastingtarief dan volgend jaar? Dan is het voordelig om de eerste 6 maanden hypotheekrente van volgend jaar nog dit jaar vooruit te betalen. Bespreek de mogelijkheden met uw bank en gebruik onze standaardovereenkomst.
Download

Stappenplan familiebank

Help kinderen, andere familieleden of vrienden door voor bank te spelen. Het levert veel meer op dan een spaarrekening, en soms betaalt de fiscus zelfs mee. Hoe? Gebruik ons 'Stappenplan familiebank'.

Fiscaal

Download

Box 3-spaarvariant

Een meerjarenoverzicht met de percentages forfaitair rendement spaargeld, overig vermogen en schulden de vrijstelling in box 3 het belastingtarief voor de belastingheffing in box 3 de schuldendrempel
Download

Conceptbrief middeling

Bij een sterk wisselend inkomen kan recht bestaan op een extra belastingteruggaaf (middelingsteruggaaf). Met deze brief kunt u een verzoek om middeling indienen bij de Belastingdienst.
Download

Goudenhanddrukservice

Heeft u uw ontslaguitkering ondergebracht in een stamrecht-BV of (bancaire) lijfrente en wilt u onafhankelijk advies wat voor u fiscaal en financieel de meest gunstige uitkeringsperiode is?
Download

Overeenkomst periodieke gift

Organiseeer uw giften via een periodieke gift: op die manier heeft u geen last meer heeft van de inkomensafhankelijke drempel en het maximum
Download

Stappenplan middeling

Als uw inkomen in het ene belastingjaar een stuk hoger (of lager) is dan in het andere kan een zogenaamd ‘middelingsverzoek’ een extra belastingteruggaaf opleveren.
Download

Vrijwilligersverklaring

U heeft een vrijwilligersverklaring nodig van de ANBI als u een vrijwilligers- en/of kostenvergoeding kon krijgen, maar daarvan heeft afgezien en deze vergoeding als gift wilt aftrekken.

Schenken & erven

Download

Codicil

Net als een testament is een codicil een schriftelijk vastgelegde laatste wil. Voor het opstellen ervan hoeft u echter niet naar de notaris.
Download

Schenkingsakte hoge vrijstelling

De eenmalige schenkingsvrijstelling voor de eigen woning mag worden gebruikt zonder dat daarvoor de gang naar de notaris vereist is. Aan de schenking zijn wel voorwaarden verbonden. Download daarom onze akte.

Pensioen