Artikelen

09 november 2023

Nieuwe regels voor lening van de BV

Veel ondernemers lenen flinke bedragen van hun eigen BV. Dat was de Belastingdienst een doorn in het oog. Daarom is de regeling ‘excessief lenen’ ingevoerd. Hoe werkt die regeling en wat moet je doen als je meer dan €700.000 hebt geleend? 
09 november 2023

Tips & trucs voor IB-ondernemers/zzp’ers

Ondernemers en zzp’ers die door de fiscus als IB-ondernemer zijn aangemerkt, kunnen profiteren van aantrekkelijke belastingvoordelen. Ben je zo’n ondernemer? Maak dan maximaal gebruik van deze eindejaartips en -trucs!
09 november 2023

DOE-HET-ZELF: Rekenen met geld

Veel financiële zaken kun je prima zelf regelen, zonder adviseur en tegen lage kosten. Elk nummer geeft Kapé Breukelaar je praktische financiële Doe-Het-Zelf tips.
06 november 2023

Eindejaarstips voor iedereen

Het duurt nog maar een paar weken tot we in het volgende jaar zitten. Wat moet je allemaal doen en laten vóór het einde van het jaar? Er valt veel geld mee te besparen. En te verdienen.
11 oktober 2023

Box 3 vanaf 2027

Het kabinet heeft een voorstel gemaakt voor de box 3-heffing vanaf 2027. Een nieuw kabinet kan dat gebruiken als hulpmiddel. Hoe zit die heffing eruit?
11 oktober 2023

De toekomst van ons belastingstelsel

Het belastingstelsel piept en kraakt. Reparaties alleen zijn niet voldoende. Het hele belastingstelsel moet op de schop. Daarover is iedereen het wel eens. Maar dat vraagt ook om een oplossing voor de nodige knelpunten in het systeem. Hopelijk komt die discussie na de verkiezingen goed op gang.
05 september 2023

Belastingadviseurs en doe-het-zelvers

Iedereen mag zich belastingadviseur noemen: van de afgestudeerd jurist fiscaal recht in Leiden tot de boekhouder om de hoek. En dat gaat dankzij de vele tips in FiscAlert magazine ook op voor alle abonnees.
05 september 2023

Checklist samenwonen

Samenwonen is gezellig, maar het heeft meer voeten in de aarde dan je wellicht denkt. Als je de stap al hebt gezet of binnenkort wilt gaan samenwonen, is nu misschien een goed moment om alles eens op een rij te zetten.