02 september 2020

8 x voordeel met FiscAlert

FiscAlert september 2020 | jrg 26 nr 7 | p.24-25


FISCALERT

8 x voordeel met FiscAlert

Verdien duizenden euro’s met onze concrete en praktische tips.


1X
Bereken voordeel aflossen

Met de historisch lage spaarrentes is het wellicht een goed moment om eens goed naar uw aflossingsvrije hypotheek te kijken. Soms kan het aflossen van een (rest)hypotheek namelijk duizenden euro’s per jaar schelen, vooral als uw spaargeld vrijwel werkloos op de plank ligt. Dat scheelt niet alleen hypotheekrente, maar ook vermogensrendementsheffing. Er zijn wel nadelen aan aflossen verbonden: u bent uw renteaftrek definitief kwijt en het geld zit ‘vast’ in de woning. Omdat de voorwaarden strenger zijn geworden, blijkt het in de praktijk vaak lastig het geld in een later stadium weer ‘uit de stenen’ te halen. Bespreek uw voornemen tot aflossing altijd vóóraf met uw bank.

Heeft u spaargeld waar u niets mee doet? Dan kan het voordelig zijn om uw aflossingsvrije hypotheek (deels) af te lossen. Met onze praktische calculator ‘hypotheek aflossen’ op www.fiscalert.nl ➤ calculatoren berekent u snel en eenvoudig of dat ook in uw geval geld oplevert.


2X
Ga saai en succesvol beleggen

Ook in turbulente beurstijden is beleggen een goede manier om op lange termijn vermogen op te bouwen. Maar hoe pakt u het verstandig en slim aan? Voor ‘gewone’ mensen is ons devies: beleg lekker saai. Indexfondsen en ETF’s zijn een uitstekende manier om op de lange(re) termijn solide rendementen te behalen. Niet alleen door de lage kosten (die een groot deel van het resultaat bepalen) maar ook door de transparantie en de goede spreiding. Bovendien heeft u er geen omkijken naar en bent u er, als u wilt, met één druk op de knop weer van af.

Sinds 2004 schrijven we regelmatig over de voordelen van indexbeleggen. Op www.fiscalert.nl kunt u alles over (terug)lezen, zoeken op ‘indexbeleggen’. Lees ook ons artikel ‘25 basisregels bij beleggen’ (FiscAlert mei 2020, jrg 26 nr 5, p.20-23, online op www.fiscalert.nl ➤ sparen & beleggen) en doe onze risicoprofieltest (op www.fiscalert ➤ calculatoren).


3X
Benut hoge schenkingsvrijstelling eigen woning