06 januari 2022

De beste tips voor 2022

FiscAlert januari 2022 | jrg 28 nr 1 | p.12-15


FISCALERT

De beste tips voor 2022

Wilt u ook honderden euro’s of misschien nog wel meer besparen? Met deze 17 tips begint u het jaar knalgoed!


1
Maak tijd voor uw geldzaken

Zet uw financiën op een rij en houd ze in de gaten. Met een goed overzicht op hoofdlijnen van uw financiële situatie heeft u in de regel niet meer dan uurtje per maand nodig om uw financiën te bewaken. Bovendien gaat u bewuster met uw geld om, waardoor u er (nog) meer uit haalt.


2
Bespaar op uw vaste lasten

Kijk eens kritisch naar de vaste lasten. Wat heeft u ècht nodig? Kan het elders niet goedkoper? Het vergelijken van producten en diensten is tegenwoordig een fluitje van een cent, dus betaal nooit meer te veel voor bijvoorbeeld een (auto)verzekering (www.independer.nl, www.hoyhoy.nl), een overlijdensrisicoverzekering (www.independer.nl), energie (www.gaslicht.com) of telefoon en internet (www.bellen.com). Kijk ook even op www.consumentenbond.nl. Vergelijk nooit alleen op prijs, check ook de voorwaarden!


3
Ga ‘consuminderen’

Misschien niet het mooiste woord in de dikke Van Dale, maar de gedachte erachter is het wel: door minder te kopen maken we de wereld een beetje beter. Consuminderen scheelt namelijk niet alleen veel tijd en energie, ook het milieu wordt er blij van. En o ja, u kunt er behoorlijk wat geld mee besparen, waardoor u niet alleen geestelijke rijkdom vergaart, maar ook materiële.

Wilt u zich verdiepen in de filosofische ideeën achter deze levenswijze? Kijk op