10 januari 2023

Doe-Het-Zelf Bespaartips voor 2023

FiscAlert januari 2023 | jrg 29 nr 1 | p.12-14


FISCALERT

Doe-Het-Zelf Bespaartips voor 2023

Geld besparen op uw belastingen, uw verzekeringen, uw beleggingen, uw huis en uw hypotheek? Met onze praktische Doe-Het-Zelf tips begint u het nieuwe jaar financieel een stuk voordeliger.


1
Zorg voor overzicht en grip

Het begint met inzicht in uw geldzaken. Stap 1 is het bijhouden van de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Wanneer u weet waar uw geld blijft, wordt het ook een stuk eenvoudiger om grip te houden op uw uitgaven en waar nodig bij te sturen. Hoe meer overzicht u heeft, des te beter u ziet waar eenvoudig te besparen valt. Met een goed financieel overzicht heeft u in de regel niet meer dan uurtje per maand nodig om uw financiën te bewaken. Bovendien gaat u bewuster met uw geld om, waardoor u er (nog) meer uit haalt. En op die manier krijgt u er ook (meer) plezier in, want u ziet wat het oplevert…

Lees onze nieuwe rubriek DOE-HET-ZELF van Kapé Breukelaar op p.29. En maak gebruik van een huishoudboekje, dat kan gewoon in een schriftje maar ook heel eenvoudig digitaal met een programma, een app van de bank of gewoon online. Zoekt u een digitaal huishoudboekje? Op www.wijzeringeldzaken.nl/huishoudboekjes vindt u een handige tool.

2
Check uw vaste lasten