13 mei 2020

Geldtips in coronacrisistijd

FiscAlert mei 2020 | jrg 26 nr 5 | p.12-14


FISCALERT

Geldtips in coronacrisistijd

14 manieren om het hoofd koel te kunnen houden — en boven water.


1

Zorg voor overzicht

Het belangrijkste in onzekere tijden is inzicht in uw geldzaken. Zet daarom eerst alle maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rij. Als u uw financiële administratie op orde heeft, weet u wat erin komt en wat eruit gaat. Hoe meer overzicht u heeft, des te beter u ziet waar eenvoudig te besparen valt. Met een goed overzicht op hoofdlijnen van uw financiële situatie heeft u in de regel niet meer dan uurtje per maand nodig om uw financiën te bewaken. Bovendien gaat u bewuster met uw geld om, waardoor u er (nog) meer uit haalt. En op die manier krijgt u er ook plezier in, want u ziet wat het oplevert…

Maak gebruik van een huishoudboekje, dat kan heel makkelijk digitaal met een programma, een app of gewoon online. Zoekt u een digitaal huishoudboekje? Op www.wijzeringeldzaken.nl/huishoudboekjes vindt u een handige tool.


2

Bespaar op de vaste lasten

U kunt op allerlei manieren geld besparen. Minder uitgeven aan onbelangrijke zaken is er een. Maar ook door belangrijke zaken kritisch tegen het licht te houden. Het online vergelijken van producten en diensten is tegenwoordig een fluitje van een cent. Door te vergelijken betaalt u niet te veel voor bijvoorbeeld een (auto)verzekering (www.independer.nl, www.hoyhoy.nl), een overlijdensrisicoverzekering (www.independer.nl), uw energiekosten (https://www.gaslicht.com) of uw (mobiele) telefoon en internet (www.bellen.com). En kijk ook even op www.consumentenbond.nl. Vergelijk niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden!


3

Spaar veilig