17 juni 2021

Voorkom ruzie in bed

FiscAlert juni 2021 | jrg 27 nr 6 | p.24-25


FISCALERT

Voorkom ruzie in bed

Een relatie gaat over méér dan het delen van liefde en emoties. Ook op financieel vlak wordt gedeeld, en daar gaat het dan ook nogal eens fout, zoals het onlangs verschenen boek Voorkom ruzie in bed pijnlijk duidelijk maakt. Een selectie uit de 101 voorbeelden.

Tekst: Heidi Klijsen en Bernard Schols

Een relatie onderhouden is een hele kunst. Je stapt met een roze bril in het huwelijksbootje, maar als je niet uitkijkt ga je financieel het schip in. Drie voorbeelden van hoe het niet moet.

Na het feest komt altijd de rekening
Het is vast geen zeldzaam fenomeen: na jaren voelt de ooit zo passioneel begonnen relatie aan als een droge broodkorst. Zie je dan maar te weren tegen de avances van een bevallige buurvrouw. De ooit zo brave huisvader Johan is hier in ieder geval niet tegen bestand. Het vlees is soms zwak… Lang verhaal kort: een jarenlange affaire volgt. En daar blijft het niet bij, want op een kwade dag kondigt Johan zijn echtscheiding aan. Zijn minnares Noa laat er geen gras over groeien en koopt meteen maar een liefdesnestje van negen ton.
Maar dan wordt het Johan toch te heet onder de overspelige voeten. Zet hij nu niet te veel op het spel? Na enkele slapeloze nachten trapt hij op de rem: hij blijft toch bij zijn gezin. En om zijn schuldgevoel te sussen, schenkt hij Noa 50.000 euro. Daar kan ze in ieder geval de boete voor het afblazen van de koop van betalen.