08 maart 2018

Ziektekosten 2017: wat kunt u nog aftrekken?

FiscAlert maart 2018 | jrg 24 nr 3 | p.18-20

fiscaal

Ziektekosten 2017: wat kunt u nog aftrekken?

De lijst met aftrekbare ziektekosten is niet meer zo lang als in het verleden, maar nog steeds zijn veel niet vergoede ziektekosten aftrekbaar!

Er is een tijd geweest dat u uw zorgverzekering en uw bril kon aftrekken. Sterker nog, voor uw bril kon u soms zelfs meer aftrekken dan hij kostte. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Plannen om de aftrek volledig te schrappen hebben het tot nu toe niet gehaald. Een aantal belangrijke ‘zorgkosten’ is daardoor aftrekbaar gebleven, denk bijvoorbeeld maar aan de tandartsrekening, veel diëten en reiskosten. En… er zijn nog steeds bepaalde ziektekosten waarvoor u onder voorwaarden meer aftrek kunt krijgen dan u heeft betaald. Wat is nog aftrekbaar in uw aangifte over 2017?

Betaling
Om voor aftrek over 2017 in aanmerking te komen, moeten de specifieke zorgkosten ook in dat jaar zijn betaald. U kunt alleen zorgkosten opvoeren die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed (zorgkosten die niet vergoed worden omdat ze onder het verplichte of vrijwillige eigen risico vallen, zijn nooit aftrekbaar).

Drempel


Om het hele artikel te kunnen lezen moet u inloggen.

Log hier in