23 april 2020

Vraag vóór 1 mei uitstel voor indienen aangifte

Iedereen die een aangiftebrief inkomstenbelasting heeft ontvangen, moet vóór 1 mei a.s. aangifte doen. Lukt dat om één of andere reden niet? Vraag dan tijdig uitstel aan. Dat kan online door in te loggen op www.belastingdienst.nl > Mijn Belastingdienst of telefonisch door te bellen met de Belastingdienst (0800-0543, gratis). Net als in eerdere jaren kunt u uitstel krijgen tot 1 september. Fiscaal partners die beiden een uitnodiging hebben ontvangen om aangifte te doen, dienen beiden afzonderlijk uitstel aan te vragen.

De boetes voor het te laat doen van aangifte zijn fors: minimaal € 385 en maximaal € 5.514. Voorkom een boete, vraag uitstel aan vóór 1 mei. Of dien gewoon op tijd uw aangifte in. Vergeet niet om ook onze aangiftetips er nog eens op na te slaan als u aangifte gaat doen!

UPDATE: In verband met het coronavirus krijgt iedereen die met een DigiD-machtigingscode is uitgenodigd om aangifte te doen automatisch uitstel tot 1 september 2020. Deze uitzondering geldt niet voor ondernemers. Ook wie een fysieke afspraak voor hulp bij aangifte bij de Belastingdienst heeft gemaakt krijgt automatisch uitstel tot 1 september. Zie ook www.rijksoverheid.nl