07 oktober 2015

Calculator hypotheek aflossen

FiscAlert oktober 2015 | jrg 21 nr 8 | p.26

huis & hypotheek

Calculator hypotheek aflossen

Is het aflossen van de hypotheek iets voor u? Met onze calculator rekent u razendsnel uit of dat voor u financieel voordelig is.

Als uw aflossingsvrije hypotheek u netto méér kost dan uw spaargeld oplevert, is het in sommige gevallen lonend om af te lossen. Dat geldt in het bijzonder voor AOW’ers die minder dan 34.000 euro aan inkomen hebben, omdat ze tegen maximaal 24,1 procent kunnen aftrekken. Kijkend naar de lage spaarrentetarieven van dit moment, zou dat ook voor anderen een goede aanleiding zijn om eens te kijken hoe bij hen de vlag erbij hangt. En heeft u een kleine resthypotheek? Dan kunt u hoe dan ook niet of nauwelijks meer profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Wilt u weten of er geld te verdienen valt met het aflossen van uw hypotheek? Met onze calculator ‘hypotheek aflossen’ op www.fiscalert.nl ➤ calculatoren rekent u het eenvoudig uit. Lees alvast deze toelichting.

LET OP: Heeft u een (bank)spaarhypotheek? Dan is aflossen waarschijnlijk niet voordelig omdat u minder spaarkapitaal belastingvrij kunt opbouwen. Aflossen is ook meestal niet verstandig als u nog plannen heeft om ooit een duurder huis te kopen: u krijgt dan (meer) last van de ‘bijleenregeling’ en de nieuwe hypotheekregels die sinds 1 januari 2013 gelden.


Wat moet u invullen?


Om het hele artikel te kunnen lezen moet u inloggen.

Log hier in