13 mei 2018

Zo haalt u méér uit uw hypotheek!

FiscAlert mei 2018 | jrg 24 nr 5 | p.18-20

huis & hypotheek

Zo haalt u méér uit uw hypotheek!

Veel mensen hebben een hypotheek afgesloten bij het kopen van een huis en kijken er daarna nauwelijks meer naar om. Dat is jammer, want er is vaak (tussentijds) geld te besparen of te verdienen, zoals onze 15 tips laten zien.


1
Ga voor een lange rentevastperiode

Bij het oversluiten van uw hypotheek moet u een nieuwe rentevastperiode kiezen. De hypotheekrente is al lange tijd extreem laag (veel lager kan eigenlijk niet). Nu is waarschijnlijk een goed moment om de hypotheekrente voor een langere periode vast te zetten (denk aan minimaal tien tot vijftien jaar). Zelfs als de hypotheekrente in de toekomst niet langer aftrekbaar is, bent u — in vergelijking met vroeger — met de huidige rentepercentages beter af. En er is nog een voordeel: u heeft meer zekerheid over uw maandlasten en meer duidelijkheid over uw toekomstige financiën.

Oriënteer u niet alleen bij uw eigen bank, maar ook bij andere aanbieders. Hypotheekrentes vergelijkt u bijvoorbeeld op www.actuelerentestanden.nl, www.hypotheekrente.nl en www.independer.nl. Eventuele boeterente, notariskosten, taxatiekosten en advieskosten heeft u bij een lange rentevastperiode snel terugverdiend!


2
Overweeg een rentemix