Artikelen

09 november 2023

Aan de slag met je pensioentekort!

Heb je aantoonbaar een pensioentekort? Dan kan het fiscaal voordelig zijn om een bedrag in een (bancaire) lijfrente te storten. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan.
11 oktober 2023

Meer aftrek voor lijfrente

Dankzij de nieuwe pensioenwet gaan de regels voor de lijfrenteaftrek ook flink op de schop. Jeroen Wolfsen legt de nieuwe voorwaarden uit en vertelt wanneer het aantrekkelijk is om van de ruimere mogelijkheden gebruik te maken.
05 september 2023

13 vragen over het nieuwe pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel, dat op 30 mei jongstleden is aangenomen door de Eerste Kamer, zorgt voor onrust. Dat merkt ook onze Adviesservice. We maakten een overzicht van de vragen die onze lezers het meeste bezighielden de afgelopen tijd en lieten deze beantwoorden door financieel expert Ramón Wernsen. 
13 juni 2023

Tips voor een zorgeloze oude dag

We moeten steeds meer zelf doen om van een onbezorgde oude dag te kunnen genieten. Maar hoe pak je dat slim aan als financiële Doe-Het-Zelver?
13 juni 2023

Variabel pensioen nog aantrekkelijk?

Sinds een jaar of 5 kunnen werknemers met een beschikbare premieregeling op de pensioendatum kiezen voor een variabel pensioen. Bij een lage rentestand kan dat een prima alternatief zijn. Maar is dat bij een hogere rente nog steeds zo? 
01 december 2022

Slimme tips voor uw zzp-pensioen

Veel zelfstandigen zonder personeel willen hun geldzaken optimaal regelen. Financieel planner en Cijferfluisteraar Oskar Barendse geeft zijn beste tips.
13 oktober 2022

Zo krijgt u een hoger pensioen

Mensen die nu met pensioen gaan, kunnen een veel hogere pensioenuitkering krijgen dan mensen die begin dit jaar stopten met werken. Jeroen Wolfsen van Moneywise legt uit hoe dat zit en geeft tips.