Nieuws & Tips

Artikelen

11 oktober 2023

Wees geen kanonnenvoer

De huidige verleidingsmaatschappij brengt veel gezinnen en jongvolwassenen in grote financiële problemen. Hoe kun je weerstand bieden aan de lokroep van nieuwe spullen en die te dure cappuccino op het station? Econoom Erica Verdegaal geeft slimme tips. De tekst is gebaseerd op haar nieuwe boek ‘Geld speelt geen rol’.
11 oktober 2023

Pas op voor finfluencers

Finfluencers zijn sterk in opkomst. Zij zijn vooral actief in cryptovaluta en vage beleggingsfondsen. Een aantal van hen maakte reclame voor Grinta Invest dat onlangs ten onder ging. Beleggers én finfluencers gingen het schip in. 
05 september 2023

DOE-HET-ZELF: Het gereedschap

Veel financiële zaken kun je prima zelf regelen, zonder adviseur en tegen lage kosten. Elk nummer geeft Kapé Breukelaar u praktische financiële Doe-Het-Zelf tips.

Downloads

Stamdocument

In veel huishoudens regelt één persoon de financiële zaken. Maar wat als u iets zou overkomen, wie moet het dan regelen? En waar zou uw partner moeten beginnen? Ons stamdocument helpt u om dit goed vast te leggen.

Overeenkomsten van geldlening bij de BV

Directeur-grootaandeelhouders (dga’s) lenen vaak geld van hun eigen BV. Dat moet onder dezelfde voorwaarden als wanneer de leenovereenkomst met een onafhankelijke derde zou zijn gesloten. BV’s hebben verschillende manieren om geld te lenen.