11 mei 2019

5 succesvolle strategieën

FiscAlert mei 2019 | jrg 25 nr 5 | p.26-29

sparen & beleggen

5 succesvolle strategieën

Wat maakt een belegger tot superbelegger? Beleggingsadviseur Loege Schilder zocht en vond overeenkomsten — en ook een paar verschillen — die bij een consistente uitvoering kunnen leiden tot fantastische resultaten.

Tekst: Loege Schilder

Eind 2018 doken de aandelen omlaag om in de eerste maanden van 2019 weer scherp te stijgen. Door dit soort achtbaanritjes vragen veel beleggers zich af wat de nabije toekomst hun zal brengen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo belangrijk. Beter is het om je als belegger te richten op de lange termijn. Door het volgen van een goede beleggingsstrategie voor de lange termijn beperkt je de invloed van kortetermijngebeurtenissen en krijgt het vermogen de kans om echt te groeien.
Maar wat is nu een goede beleggingsstrategie? Om daar achter te komen, kijken we naar vijf superbeleggers — sommigen noemen hen beleggingsgoeroes — die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Uiteraard nemen we Warren Buffett mee in het rijtje, maar ook Jack Bogle, de ‘uitvinder’ van het indexbeleggen. En John Tempeton, Ray Dalio en Yngve Slyngstad. Waarom zijn zij zo succesvol geworden met beleggen? Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de door hen gehanteerde beleggingsstrategieën? En, de belangrijkste vraag, hoe kunt u hun kennis toepassen op uw eigen beleggingsportefeuille?