01 december 2015

Bescherm uzelf tegen inflatie!

FiscAlert december 2015 | jrg 21 nr 10 | p.26-29

sparen & beleggen

Bescherm uzelf tegen inflatie!

Welke invloed heeft inflatie op uw persoonlijke financiën? En hoe kunt u er het best mee omgaan? Een expert geeft zijn visie.

Tekst: Leon Batenburg

Doet u ook mee met die spaaracties in de supermarkt waarbij u bij elk tientje aan boodschappen een spaarzegel cadeau krijgt? Vast, want u bent waarschijnlijk Nederlander en Nederlanders zijn dol op sparen, zeker als dat in de vorm van een ‘gratis’ actie is. Die zijn namelijk leuk, want voor elke volle kaart krijg je een kaartje voor het theater, een wijnglas of een doos met boodschappen waar je weliswaar zelf niet per se voor gekozen had, maar ach, het is toch gratis...
Stel nu dat u morgen met zo’n volle spaarkaart naar de supermarkt gaat en daar op een poster leest dat de actie is gewijzigd. Vanaf nu heeft u niet één maar twee volle spaarkaarten nodig om uw cadeau in ontvangst te kunnen nemen. De supermarkt zal het niet snel doen bij een kortlopende actie, maar bij de introductie van de Air Miles, een jaar of twintig geleden, had je na een paar maanden ineens fors meer mijlen nodig voor dezelfde vliegreis. Dit is dus een vorm van inflatie.

Golf


Om het hele artikel te kunnen lezen moet u inloggen.

Log hier in