05 mei 2022

Opnieuw prijsverhoging betaalrekening

De prijs voor een standaard betaalrekening is de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 42% gestegen, zo bleek in februari uit onderzoek van de Consumentenbond (zie ons nieuwsbericht). En daar blijft het helaas niet bij. ABN Amro heeft aangekondigd dat de kosten van de betaalrekening per 1 juli met ruim 50% worden verhoogt: de kosten van het basispakket gaan dan van € 1,95 per maand naar € 2,95 per maand. Met deze aanzienlijke verhoging behoort ABN Amro niet meer tot de goedkoopste opties, aldus de Consumentenbond. Eerder dit jaar verhoogden de grootbanken ING (per 1 januari), Volksbank (per 1 april) en Rabobank (per 1 april) de tarieven.

De prijsverschillen zijn groot. Wie een betaalpakket kiest moet echter niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar wat hij daarvoor krijgt. Er zijn pakketten met en zonder creditcard, het maakt uit of u een rekening wilt met 1 of 2 rekeninghouders, er zit verschil in tarieven voor roodstaan, papieren afschriften en de mogelijkheden voor geld storten en opnemen. Kijk dus goed wat u nodig heeft. Wellicht bent u elders of bij uw eigen bank goedkoper uit met een ander betaalpakket. Kijk voor meer informatie op de site van uw eigen bank en op www.consumentenbond.nl. En gebruik de www.consumentenbond.nl/betaalrekening/vergelijker.

LET OP: Bij sommige banken krijgt u bij een duurder betaalpakket soms korting op andere producten. Dat kan een duurder betaalpakket ook de moeite waard maken. Lees dus alle voorwaarden goed door.