17 december 2018

Kies uw zorgverzekering voor 2019!

Als u in 2019 een andere zorgverzekeraar wilt hebben, besef dan dat het opzeggen van de oude zorgverzekering mogelijk is tot en met 31 december a.s. De opzegging bij de zorgverzekeraar moet uiterlijk op deze datum binnen zijn, maar u heeft nog tot 1 februari de tijd om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. De nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019. Let bij de keuze van uw zorgverzekeraar niet alleen op de prijs (het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is maar liefst € 37,34 per maand) maar ook op het volgende:
  • Verzekeraars zijn verplicht iedereen te accepteren voor de basisdekking, maar níet voor een aanvullende verzekering. Wilt u zekerheid dat u aanvullend verzekerd bent? Zeg uw oude verzekering dan pas op nadat uw nieuwe verzekeraar u heeft geaccepteerd!
  • Kijk of de basisverzekering voldoende dekking biedt of dat een aanvullende verzekering nodig is.
  • Check hoe vrij u bent in de keuze van artsen, therapeuten en ziekenhuizen. Kunt u nog terecht bij uw zorgaanbieders?
  • Als u weinig zorgkosten verwacht kan een hoger eigen risico voordelig zijn.
  • Vergelijk de zorgverzekeringskaarten van de verschillende aanbieders. Daarop staan de belangrijkste polisvoorwaarden.

  • Wist u dat 80% van de overstappers afgelopen maand koos voor een naturaverzekering? Dat is 10% meer dan vorig jaar, mede ingegeven door het toenemende premieverschil tussen naturaverzekeringen en restitutiepolissen, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite www.independer.nl. Meer informatie vindt u in onze Checklist zorgverzekering.